Nyheter

Klubbkveld 2018

Vegard Stake Laengen ble utnevnt til æresmedlem og Kari Westgaard fikk hedersprisen.

Styreleder Kay Evensen ønsket et 80-talls medlemmer velkommen til klubbkveld. Han trakk spesielt fram ildsjelene i klubben og understreket hvor viktig støtteapparatet er for klubben og utøverne. Han gikk så igjennom agendaen for kvelden:

OPPSUMMERING AV ÅRETS SESONG

Sportslig leder Anders Lie Håkenrud oppsummerte sesongen sammen med oppmennene. Det ble vist flotte bilder og videoer fra sesongen (matrialet vil bli delt),

Elite kvinner landevei: Gruppen er nyoppstartet. Hedda Samsing har utgjort stammen i laget. Hun kom til Asker i år og har kjørt NorgesCup og noen utenlandsritt. Hun deltok i NM og har vært på tur til Belgia med rekruttlandslaget. Det ble vist video fra TV2 som viste Hedda i front og både Hedda og klubben fikk mye skryt. Det jobbes med å få tak i flere jenter og bygge et enda mer profesjonelt miljø. Neste sesong satser gruppen på å vokse til 4-6 ryttere og komme seg ut i Norgescup og Europa.

Elite herrer landevei: Laget har bestått av 9 ryttere fra U23-alder til nesten 40 år. Har mål om å være landets beste klubblag. Har vært det siste 3 år. Belgia ritt og trening startet sesongen. Så bole det 2 UCI-ritt i Danmark. I Danmark kjøres det hardt og det er god trening på å kjøre i vind. Laget fikk prøvd seg mot storlag. Hjemme har laget bl.a deltatt i Stjernetråkken, alle Norgescupritt,  Gyldne Gutuer og Tour de Hallingdal. Det ble en god 4 plass til Kristoffer Y Wesgaard sammenlagt. U6 har også vært et mål. VHar vært høyt på listene der de siste årene. Det ble Gultrøya og lagseier. Laget klarte sesongens mål alt i alt. Neste år er målet å få med flere ryttere. Det er juniorer som kommer tilbake til Asker. Det blir 12 ryttere neste sesong.  Vi topper rankingen for klubblag og har kun 3 kontilag foran oss.

Landevei Aktiv: Deltar i mastercup og turritt. Det er lite fellestrening og kjempedisiplin på egentrening. Swift og CX på pigg på vinteren er viktigste trening på vinteren. Så er det treningsleir på Kanariøyene i Januar. Snittalderen er rundt 50. Gruppen ønsker å få med flere yngre utøvere. skulle gjerne hatt med noen yngre. 29 deltok i masterscupen og det ble mange gode resultater. Det ble medaljer NM i alle valører og 2 vinnere sammenlagt i masterscup (Harald Kvernerud, Marion Nilsen). Største poengsamlere Roger Tøftum og Marion Nilsen. Roger Tøftum deltok i VM.

Landevei Tur: Gruppen har mange over 40. Eldste er over 70. Gruppen har wattbasert innetrening på Asker sykkelsenter og reiste på treningsleir til Mallorca i april. Det ble vist flotte bilder fra Mallorca, bl.a fra fjellene og Velodromen. Trondheim – Oslo var gruppens mål for sesongen. Laget kom vel i mål med «kongene» Knut Aanonsen og Tore bergan i front sammen med «dronningen» Maria Høivik som dro mye av veien og syklet sammen med gutta. Målet neste år er Lillehammer – Oslo. Det blir minst 2 lag. Samhandling og trygg rulle står sentralt. Det blir treningsleir på Mallorca neste år også.  Gruppen har fått en ny undergruppe: Comfortgruppen som er for de som synes de lange turene er litt lange, men vil være med å sykle. Det er en opptrappiongs- og nedtrappingsgruppe.

Terreng barn og ungdom: Gruppen har deltagere fra 6 år og oppover. Det trening ute fra april til høstferien. Det deles opp i flere grupper. Det ble arrangert treningssamling for terreng i Slettestrand. Klubben arrangerte Kalas Cup i juni og det var tur til Trysil på høsten med hele 80 deltagere.  

Landevei barn og ungdom: Det begynte med trening på trafikkstajonen på Bilingstad. Så har det ballet på seg. Det er en fin gjeng som syklet mange ritt. Mange kommer fra terreng. Det er bra å kombinere terreng og landevei.  Kort om noen av rittene: Oslo landeveiscup er kortreist og flott ritt. Rogaland har etapperitt på 3 etapper hvor det var 4 deltagere. ACK fikk gultrøya. Tønsberg har 3-etapper. Vi stilte med ACK-telt og fikk mange fine plasseringer. I Danmark var det Tour de Himmelfart som er et av de høyest rankede rittene på ungdomssiden. Det er høyt nivå og vi er på pallen. I Sverige deltok vi i U6. Så var det Randers bike week,4 ritt. Ronde van vestkant, Sørlandet og Glomdal petite pris, Roserittet og ikkr minst Ungdomsmesterskapet hvor Jørgen tok 1. og 2. plass.

PREMIEUTDELING KLUBBMESTERSKAPET TERRENG

Klubbmesterskapet hadde 56 deltagere og det ble delt ut premier. Resultatlistene vil bli delt.

LIVET SOM ELITESYKLIST

Vegard Stake Laengen fra UAE og Erik Nordsæter Resell fra Team Uno-X delte sine erfaringer på klubbkvelden. De ble intervjuet og det kom spørsmål fra salen. Se egen sak.

UTDELING AV PRISER

Disse vant prisene for Beste Syklist 2018:

  • Damer terreng: Margrethe Wettre Andreassen
  • Menn terreng: William Handley
  • Landevei, damer: Hedda Samsing Skogesal
  • Landevei herrer: Erik Wendelborg


Kay og Margrethe


Hedda og Kay

Hedersprisen gikk til en dame som har hatt lang og tro tjeneste i klubben. Hun har vært med siden Asker CK hadde det beste juniorlaget. Nå er seniorlaget landets beste. Det er krevende å drive et elitelag.  Det er mye logistikk som skal på plass.  Et eksempel er 300 startkontingenter. Vinneren har bidratt i støtteapparatet i lang tid. Vinneren er Kari Westgaard.


Vinner av hedersprisen: Kari Westgaard

Gavekort ble delt ut til ryttere som har utmerket seg pesielt denne sesongen. Gavekortene gikk til:

  • Gutter: Jørgen Nordhagen
  • Jenter: Lisa Jorde

Vegard Stake Laengen hadde donert en UAE Mestertrøye som gikk til: Fredrik Fjærli:

Æresmedlem er klubbens ypperste utmerkelse. Vegars Stake Laengen ble utnevnt til æresmedlem på livstid for sine prestasjoner i inn- og utland. Han er en utmerket ambassadør for sykkelsporten og klubben.  
 

HVORDAN TA UT ENDA MER AV SITT SYKKELPOTENSIALE

Lars Hom, leder for NTG sykkel fortalt om skolens virksomhet. Skolens visjon er: «Din drøm, vår lidenskap». Skolens verdier er: Vilje, glede og respekt. En viktig forutsetning for å bli god er at: Vinnerne skapes når ingen ser på. Skal du bli god til å sykle, må du sykle uten at noen ser på.

Skolen har 27 elever fra hele landet. 18 bor på hybel. Det er positivt for miljøet at det ikke er bare lokaleelever. Skolen har fostret mange gode syklister, hvor EM gullet til Andreas fra Tromsø i fjor er det gjeveste. Man må ikke være god for å komme inn på skolen. Mange syklister blir gode lenge etter at de gikk på skolen og hevdet seg ikke i yngre alder. Lars er opptatt av variert trening hele året og at man ikke spesialisere seg tidlig. Allsidighet, alternativ trening og mye løping er sentralt på skolen.

Lars trakk fram Asker som en av de beste klubbene i landet til rekruttering. Asker er klubb i solid medvind. Klubb er viktig. Vel så viktig er det å ha foreldrene med på laget. Det er ekstremt viktig. Sykkel er en vanskelig idrett å lykkes i uten foreldre på laget. Ingen motivasjon er sterkere enn den foreldre har. Trenere skal tilføre noe. Foreldre skal fortsatt backe opp mest mulig. Det er viktig at foreldre og trener snakker sammen. Jo eldre du blir, jo sterkere eierskap må du ha til ditt idrettsprosjekt. I yngre alder kan foreldre være mest motivert, men på et tidspunkt må motivasjonen være sterkest hos utøveren.

Lars snakket også om systematikk i treningen og bruk av tester. Kontinuitet i trening er ekstremt viktig for å få resultater. VO2 er viktig. De med høyere VO2 klarer ofte å presse ut litt mer på slutten. Arbeidsøkonomi spiller også inn.

Å sette seg små mål er viktig. Mange av de som gir seg tidlig sammenligner seg med andre eller setter plasseringsmål. Målene bør i stede være små og personlige.
 

AVSLUTNING

Kay takket deltagere og sponsorer for en vellykket kveld. Han trakk spesielt fram at han liker at det er initiativ i klubben