Nyheter

Et avbrudd fra hverdagen med og i brudd

Tidlig avgang, best med en fjær på hver side av hurtigkobling, Radaren ved Klosteret, ureglementert lek på brosten, Det plagsomme lyskrysset i bakken ned mot Palma, Puig Major, Orient, Lluc, Sa Ruta Verda, Soller, Pasta Carbonara, Port de Soller, Port de Pollenca, Tolos, Deia, Lunch etter 13:00, Valldemossa, Tankstelle, 3P ( plen, pool, pils) Cami del Muro, Steingjerdene, Fabrikk-pipen, Siv-veien, den trange broen, fotografen i brudd, brudd i håndledd, litt lei av hvitt brød med spansk pølse, Hvordan er formen Tor?, Sa Calobra, sen hjemreise…

Også i år reiste ACK Landevei til Mallorcas vakre «bleiekyst», Alcudia. Kjent område for noen, like nytt og spennende for andre, selv etter mangfoldige besøk… Navnet «bleiekyst» refererer til hvor barnevennlig det er der med bassenger ikke over 50cm dype og lekesklier overalt, ikke det faktum at den noe geriaktiske snittalderen i Landeveisgruppen skulle tilsi noe behov for Tena produktene… 

 I år var avreise lagt så tidlig at vi skulle rekke en liten tur også ankomst dagen, det rakk vi jo for så vidt og fikk testet det medbrakte regntøyet samtidig. Søndag var den nå klassiske Palmaturen på programmet med en avstikker opp til Klosteret etter Radaren. Siden noen var raskt oppe og noen brukte tiden sin, ble det noe uorganisert «lek» i bunnen av bakken på et brostens segment. Dette resulterte i et uheldig fall for Ebbe og han meldte ved ankomst Palma om noe smerte i håndleddet. Vel hjemme i Alcudia tok han en tur til lege og kom hjem med arm i gips… At Ebbe kunne legge ut turen på Stava med kommentaren «10 mil MED brudd» sier mye. Moral! 

 De påfølgende dagene ble brukt til klassiske vakre turer i flott vær (ørlite fukt i luften og på asfalt på mandag), med de beste sykkelvennene og med avpasset lengde og fart. Vi klatret til Puig Major begge veier, orienterte oss til Orient,  vi fant Nasjonalparken flere ganger, vi så syklen til Sir W. og drakk Cola ved Aquaducten. Vi har hadde indre reiser og festlig rullekjøring, o-løp på sykkel og Prins, Dronning og Kongetur. Og vi spiste helstekt gris og ikke fullt så stekt ku, Pizza pizza pizza og store mengder Pasta Carbonara. Alt med et humør som er verdt mer en halve turen!

 Så til slutt:
Takk til Erik og Bjørn for Opplegg og Regi, for booking med så mange endringer underveis at De ubestemtes Forbund ville blitt skremt!  For ukuelig tro på at romfordelingen skulle gå opp og at turene som ble foreslått EN gang vil bli gjennomført som planlagt!
Takk til Dag-Otter, som også i år burde betalt dobbel pris for oppholdet siden han trolig sykler den doble lengden vi andre gjør for å få det beste vinklene, på de beste bildene med de beste folka! Store glede om kvelden på Face og enda større glede har vi av å se på bildene utover året!
Takk til Knut for det «limet i gruppen» han er, for årets TO initiativ og alt humøret som spres i gruppen!

Takk, ja faktisk tusen takk til Tore for alle spinningøktene i vinter som mange fikk stor glede av i bakkene i år. Og som en av årets to TO kapteiner!

 Og jeg våger meg på en takk for at vi kan reise hjem uten ulykker og skader, under REGLEMENTERT aktivitet. Vi har besluttet at «det med Ebbe» ikke teller…. Da håper jeg at denne lille oppsummeringen har gitt noen gode påminnelser til årets deltager og muligens lyder fristende for «hjemme sitterne»? 

Husk det er NÅ en må fortelle de hjemme hvor en skal en uke i April!

 Avanti! Tekst: Odd Sveinhaug, oppmann landevei tur
Foto: Dag Otter Johansen